Monstre på spil – i kristendom, myter og folketro

Drabelige drager, modbydelige marer og tumpede trolde. Folketroen og religionerne er fulde af monstre. Men hvorfor er det egentlig sådan? Hvad kendetegner et monster, og kan monstrene overhovedet overvindes? Eleverne skal i dette projekt stifte bekendtskab med monstre fra Bibelen, den nordiske mytologi og fra den danske folketro. De vil ligeledes få et indblik i, at mennesker på tværs af religion og kultur altid har skabt fortællinger om monstre, for at kunne forstå den verden, som de selv er en del af.

Til projektet har forfatter Morten Dürr sammen med illustrator Julie Østergaard lavet en fortælling om monstre og mennesker og om frygt og mod. Fortællingen ledsages af et lydspor, komponeret af Mathias Madsen Munch. Lydsporet er en musikfortælling til bogen og er indspillet af et klassisk symfoniorkester.  

Gennem den æstetiske treklang: Fortælling, illustration og musik møder eleverne sammen med de to børn Felix og Anna forskellige monstre, som de efterfølgende skal arbejde videre med. Monstrene skal undersøges gennem lege og bevægelse, men også gennem de medfølgende faktakort, som i punktform kategoriserer monstrene. Eleverne får desuden mulighed for at komme med deres bud på, hvad de selv er bange for, altså hvordan deres eget monster ser ud, og hvordan man kan overvinde det.

Projektet indeholder: 

  • Den kæmpestore oplæsningsbog
   Felix og Monstrene af Morten Dürr 
  • Hjemmeside med lydspor til fortællingen 
  • Faktakort 
  • Lærervejledning med elevoplæg 

 

Materialet kan bestilles hele året
Fag: Kristendomskundskab og dansk + evt. musik og billedkunst
Klassetrin: 1.-3. klasse
11 lektioner.

 

 

 

Tilmelding til skoleåret 2023-2024